Att ha med sig saker till skolan

Om ni som vårdnadshavare skickar med en telefon till skolan och den skulle försvinna eller gå sönder så gäller INTE skolans försäkring. Jag samlar in alla telefoner på morgonen och har dem inlåsta under hela skoldagen. Jag ser till att skåpet alltid är låst när vi inte är i klassrummet och stängt och under uppsikt när vi är i klassrummet. Trots detta kan jag inte garantera att inget kan hända telefonerna, så tänkt till innan ni skickar med telefonen till skolan.

Skolans område är ett mobilfritt område, detta har elevrådet bestämt tillsammans med vår rektor Caroline. Det innebär att när de kommer in på skolans område på morgonen måste telefonen lämnas in till en vuxen. Det gäller även när de slutar på eftermiddagen, de får inte plocka fram telefonen förrns de lämnat skolans område.

Sedan har det ju nu kommit en ny liten rolig grej/sak som många av eleverna har med sig, Fidget spinners. Dessa har vi sagt att det är okej att ha med sig och ha på rasterna. De är framtagna som en typ av stressboll, men det våra elever använder dem till är att leka med dem. Jag har sagt till min klass att det är okej att ta med den och ha på rasten, men ser jag den på lektionen så får de lämna in den till mig för det stör lektionen.

Det som också tyvärr händer med dessa små saker är att några har tagit andras för att de också vill ha en. Förvarar man den i ryggsäcken eller i väskan så kan vi inte garantera att de finns kvar hela dagen. Detta är också något som ni som föräldrar måste ta med i tankarna när ni skickar med saker till skolan. Vi har tidigare sagt att ni inte ska skicka med leksaker till skolan, detta är ett mellanting och vi vill ge eleverna en chans för det känns inte bra att förbjuda allt hela tiden, men sköter de det inte så kommer vi vara tvungna att förbjuda dem.

Publicerat av

Sofia Florén

Det här en klassblogg för klass 3B på Sköllersta skola, Här visar vi vad vi jobbar med och det är även en länk mor vårdnadshavarna där all information gällande klassens dagliga arbete finns. Kom in och följ vår kunskapsväg tillsammans med oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *