Lite annat på lektionerna

Jag försöker nu de sista veckorna lägga in lite mer spel och lekar för att vi alla ska känna att det snart är sommarlov och att vi kan dra ner på tempot lite. Idag har vi bland annat lagt ut knappar i en pyramid och sedan med så små knappförflyttningar som möjligt byta håll på spetsen. detta kräver sitt och några ger upp innan de ens provat och några gillar verkligen detta och ger inte upp för ens de löst det. Jag kommer fortsätta ge dem praktiska matteuppgifter fram till sommarlovet.

Tyvärr är det några som redan nu tycker det är okej att ta sommarlov och det är lite jobbigt för de som verkligen vill ha både och. Jag pratar dagligen med Caroline (rektorn) om hur vi ska göra och jobbar med/för att alla ska ha det bra. Tyvärr är vår skollag inte alltid så behjälplig som vi önskar, jag som lärare har i princip inget att ta till, men även som rektor finns begränsningar i vad vi som skola får göra. det finns kortsiktiga lösningar men inget som vi kan ta till som är till någon hjälp för någon egentligen. Jag ger inte upp utan fortsätter jobba. Anna som finns med hjälper till och tillsammans gör vi allt för att det ska bli bra. Vi tar till nya saker varje dag för att stötta upp.

Jag vet att några av er har gett upp hoppet och tror inte på en förändring vilket jag inte har gjort. Jag slutar med klassen i juni och jag vet att era barn fortsätter tillsammans i samma klass, men för många kan en förändring betyda massor och det är kanske det några behöver. Att ha samma lärare i princip varje lektion, varje dag är inte alltid positivt och vissa personer kan behöva pausa från varandra ibland för att det ska fungera. Jag tror på dessa barn varje dag nu och även i framtiden. Får de bara rätt stöd hemma och i skolan kommer de att gå långt, men de behöver allt stöd de kan få för att inte tappa fotfästet. Våran roll som vuxna förebilder är så viktigt, vi får aldrig glömma bort att vi är vuxna som ska visa den väg de ska gå för att lyckas. De behöver guidning varje dag hela tiden tills de kan visa att de kan klara allt på egen hand vid vuxen ålder. Glöm aldrig att ni som föräldrar är de viktigaste personerna i era barns liv, det ni säger och framförallt det ni gör är avgörande för era barns framtid.

 

 

Publicerat av

Sofia Florén

Det här en klassblogg för klass 3B på Sköllersta skola, Här visar vi vad vi jobbar med och det är även en länk mor vårdnadshavarna där all information gällande klassens dagliga arbete finns. Kom in och följ vår kunskapsväg tillsammans med oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *